Ρυζοκροκέτες με τζίντζερ
Μερίδες 6
Υλικά
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- 1 μικρό κρεμμύδι ξυσμένο
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1/3 κ. γλυκού τζίντζερ
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 4 κλωνιά μαϊντανό
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύετε το ρύζι, κρεμμύδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, αλεύρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ρίχνετε 2-3 κουταλιές σούπας νερό αν χρειαστεί και κάνετε μια ζύμη σφιχτή. Πλάθετε κροκέτες στρογγυλές, τις βουτάτε στα χτυπημένα αυγά και τις τηγανίζετε στο λάδι που έχετε κάψει. Τις σερβίρετε ζεστές.