Ρυζοκροκέτες με τζίντζερ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρυζοκροκέτες με τζίντζερ

Μερίδες 6

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξυσμένο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/3 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 4 κλωνιά μαϊντανό
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύετε το ρύζι, κρεμμύδι, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας, αλεύρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  2. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές σούπας νερό αν χρειαστεί και κάνετε μια ζύμη σφιχτή. Πλάθετε κροκέτες στρογγυλές, τις βουτάτε στα χτυπημένα αυγά και τις τηγανίζετε στο λάδι που έχετε κάψει. Τις σερβίρετε ζεστές.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply