Ρυζόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρυζόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για φύλλο ή 20-25 έτοιμα φύλλα
  • μισό κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με 5 ποτήρια νερό, 1 φλιτζάνια λάδι, λίγο αλάτι και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε να μην κολλήσει και το, κατεβάζουμε σπυρωτό. Το αφήνουμε να κρυώσει και κάθε τόσο το ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.
  2. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τη ζάχαρη με την κανέλα.
  3. Ετοιμάζουμε με το αλεύρι ζύμη, πού να ανοίγεται φύλλο, ή χρησιμοποιούμε τα έτοιμα φύλλα.
  4. Λαδώνουμε ταψί μεγάλο, στρώνουμε πέντε φύλλα (αφού προηγούμενα τα λαδώσουμε ένα-ένα), στρώνουμε στην επιφάνεια λίγο ρύζι, σκεπάζουμε με φύλλο, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και συνεχίζουμε φύλλο και ρύζι, φύλλο και κανελοζάχαρη, ώσπου να μείνουν πέντε φύλλα, με τα όποια σκεπάζουμε την πίτα, λαδώνοντας τα κι αυτά, ένα-ένα. Αν εξέχουν από το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα.
  5. Κόβουμε τη ρυζόπιτα μπακλαβαδωτά κομμάτια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μία ώρα περίπου.
  6. Όταν κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε πιατέλα, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  7. Γίνεται πιο αφράτη και πηγαίνει πολύ με καφέ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply