Ρυζοσαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρυζοσαλάτα

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνια ρύζι ακατέργαστο (με το φλοιό του)
  • 1 καρότο, σε κυβάκια ή μπαστουνάκια
  • 1 κολοκυθάκι φρέσκο, σε κυβάκια ή μπαστουνάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια αχλάδι ή μήλο ή καρπούζι, σε κύβους (ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε να φτιάξετε τη σαλάτα)
  • 12 ελιές μαύρες και πράσινες, σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
  • φυλλαράκια βασιλικού

Για τη σάλτσα:

  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα δυνατή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 34 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε το ρύζι σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Βράζετε 4 1/2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό και ρίχνετε το μουλιασμένο ρύζι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Στη συνέχεια το βάζετε σε σουρωτήρι, ρίχνετε από πάνω κρύο νερό και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Μεταφέρετε το κρύο ρύζι σε σαλατιέρα και το ανακατεύετε με τα λαχανικά, τα φρούτα, τις ελιές, το τυρί και τα φυλλαρακια βασιλικού ψιλοκομμένα με το χέρι.
  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: αναμιγνύετε σε ξεχωριστό μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλάτι.
  4. Περιχύνετε τη ρυζοσαλάτα με τη σάλτσα ή τη σερβίρετε ξεχωριστά σε σαλτσιέρα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply