Σαφρίδια σαβόρε

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαφρίδια σαβόρε

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (σαφρίδια ή κολιούς)
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε, τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε για 1/2 ώρα. Τα αλευρώνετε και το βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι, το αφήνετε να κάψει, τηγανίζετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
  2. Βάζετε σε καθαρό τηγάνι τρεις κουταλιές σούπας λάδι, το σκόρδο, μία κουταλιές σούπας αλεύρι και σοτάρετε. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο και δύο φλιτζάνια νερό. Τα βράζετε για 15 λεπτά, ρίχνετε το ξίδι και αφήνετε να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα και τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης