Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σ’ ένα κατσαρολάκι κι αφήνετε να πάρουν βράση. Συνεχίζετε να βράζετε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το μείγμα να αποκτήσει διαύγεια. Αφήνετε να κρυώσει.
Αναμιγνύετε μια κανάτα το σιρόπι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε τη σαγκρία στο ψυγείο αλλά όχι παραπάνω από 30 λεπτά για να μην πικρίσει από τις φλούδες των φρούτων. Πριν την σερβίρετε προσθέτετε τη σόδα και αδειάζετε σε ψηλά ποτήρια με παγάκια, προσέχοντας να μοιραστούν ίσα οι φετούλες των φρούτων.