Σαλάτα χωριάτικη με αγκινάρες
Υλικά
- 10 φύλλα μαρουλιού τρυφερά
- 3 αγκινάρες
- 1 ραπανάκι κομμένο σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
- 4 κουταλιές σούπας λαδί
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας κρασί κόκκινο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικό φύλλα, Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε με ένα κουταλιές γλυκού το χνούδι και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.
- Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά, το πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Κόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το ραπανάκι, το καρότο, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αγγουράκι, την ντομάτα και τις αγκινάρες κομμένες σε φέτες.
- Τα πασπαλίζετε με αλάτι. Χτυπάτε το κρασί με το λάδι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και τη βάζετε σε σαλατιέρα. Τη σερβίρετε αμέσως.