Σαλάτα φουσίλι με λαχανικά και τυρί κότατζ
για 4 μερίδες
Υλικά
- 500 γραμμάρια φουσίλι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 250 γραμάρια τυρί κότατζ
- 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τα αλατίζετε, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200″C για 8-10 λεπτά. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία) και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τα ψημένα λαχανικά, το τυρί κότατζ, το κουκουνάρι και το βασιλικό και τα σερβίρετε.