Σαλάτα Γερμανική

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα Γερμανική

Υλικά

  • 1 λάχανο μέτριο, άσπρο, στρογγυλό και πολύ σφιχτό (περίπου
  • 800 γραμμάρια)
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 5 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιών (ή καλό ξίδι)
  • αλάτι
  • Για γαρνίρισμα
  • 100 γραμμάρια λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 200 γραμμάρια φέτες καπνιστού χοιρινού
  • 200 γραμμάρια πατάτες μικρές βραστές (ολόκληρες)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα, το χωρίζουμε στα δύο και το κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Το πλένουμε σε τρυπητό πάρα πολύ καλά, αφήνουμε να στραγγίσει και το τοποθετούμε σε σαλτσιέρα σε σχήμα λόφου.
  2. Πασπαλίζουμε με αλάτι, περιχύνουμε με λαδολέμονο (ή με λαδόξιδο για όσους προτιμούν το ξίδι) και γαρνίρουμε με λουκάνικα Φρανκφούρτης, τηγανητά ή βραστά, με φέτες καπνιστού χοιρινού και, γύρω γύρω, με ολόκληρες βραστές πατάτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply