Σαλάτα γκουτάϊ Κίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα γκουτάϊ Κίνα

Μερίδες 6

Υλικά

  • 2 φύλλα πράσινο λάχανο
  • 2 φύλλα κόκκινο λάχανο
  • 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 1 καρότο
  • 1/2 αγγούρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

  1. /2 φλιτζάνια τσαγιού σουσάμι
  2. κουταλιές σούπας ζάχαρη
  3. /2 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
  4. /2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  5. /4 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
  6. Ψιλοκόβετε τα φύλλα του πράσινου και κόκκινου λάχανου. Ξύνετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού το καρότο. Κόβετε σε λεπτές φέτες το αγγούρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, σ’ ένα μεγάλο μπωλ. Στρώνετε μια μεγάλη σαλατιέρα με τα ολόκληρα φύλλα του μαρουλιού, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και πασπαλίζετε με 3 κουταλιές σούπας σουσάμι.
  7. Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
  8. Σε μικρό τηγάνι ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι σουσάμι και το τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μετά το ρίχνετε σε γουδί και το χτυπάτε μέχρι να γίνει πολτός λαδερός και κολλώδης. Προσθέτετε στο γουδί τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάτε καλά. Ρίχνετε λίγο -λίγο το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και μετά το ηλιέλαιο. Ανακατεύετε μέχρι να ενώσει το μείγμα. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply