Σαλάτα κάρδαμο
Υλικά
- 1 μαρούλι
- 1/2 ματσάκι κάρδαμο
- 10 ελιές μαύρες, ξιδάτες
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- Ξίδι
- 1 αυγό βρασμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε το μαρούλι, το κάρδαμο, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ελιές, το τυρί κομμένο σε κομματάκια και το αυγό κομμένο σε φέτες. Περιχύνετε με το λάδι, λίγο ξίδι και σερβίρετε.