Σαλάτα λαχανικών
Υλικά
- 2 μεγάλα σικορέ (αντίβ)
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 3 κολοκυθάκια
- 1 φινόκιο
- 2 αγκινάρες καθαρισμένες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 1 ποτήρι βρασμένο αρακά
- 1 ποτήρι άνηθο
- 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον αρακά. Πλένετε το αγγούρι και το κόβετε σε κύβους (με τη φλούδα). Κάνετε το ίδιο με τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβετε το φινόκιο, την ντομάτα, την πιπεριά και τα παντζάρια.
- Αλατίζετε καλά και ρίχνετε μέσα το λάδι, το λεμόνι και το ξίδι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Βάζετε σε δύο μεγάλες πιατέλες περιμετρικά τα φύλλα του σικορέ. Στη μέση μοιράζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε σχήμα μικρού λόφου. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε.