Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και πατάτες
Υλικά
- 800 γραμμάρια Πατάτες
- 400 γραμμάρια αμπελοφάσουλα
- 400 γραμμάρια ντομάτες
- 2 κουταλιές σούπας αγνό ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βασιλικός, φρέσκος
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας αρωματικό ξίδι
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βράζουμε επί 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα και σπάμε στη μέση τα πιο μεγάλα, εν συνεχεία τα βράζουμε επί 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις ολόκληρες ντομάτες, τις κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το λάδι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στο μπλέντερ, εκτός από μερικά φυλλαράκια για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε τον βασιλικό μαζί με την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι και αλατοπίπερο. Βάζουμε τις πατάτες και τα φασολάκια πάνω από τις ντομάτες, τα περιχύνουμε με τη σος και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τον βασιλικό που αφήσαμε