Σαλάτα με άγρια χόρτα
Υλικά
- 100 γραμμάρια χόρτα του βουνού
- 100 γραμμάρια φύλλα αντράκλας
- 100 γραμμάρια φύλλα λάπαθου
- 2 κρεμμύδια
- 1 σφιχτό αυγό
- από 1 κουταλιές σούπας σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμος
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι από κρασί
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια τσαγιού ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και τα κόβετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το αυγό, το κόβετε σε κύβους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τον μαϊντανό και το δυόσμο. Ανακατεύετε το ξύδι με το λάδι, προσθέτετε ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα 10 λεπτά να τραβήξει, μετα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε κορίανδρο, σερβίρετε τη σαλάτα σε μπολ και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Ταιριάζει με χοιρινό ψητό, με αρνάκι ή με κατσίκι.