Σαλάτα με αγριόχορτα και καπνιστό σκουμπρί
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- 400 γραμμάρια (περίπου) τρυφερές κορφές από βρούβες
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2–3 μικρά αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
- 100 γραμμάρια καπνιστό σκουμπρί κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
Εκτέλεση
Για ΤΗ ΣΟΣ
- /2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- τον χυμό από 2 λεμόνια
- κουταλιές σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
- κοφτό κ. γ. αλάτι
- /2 σκελίδα σκόρδου
- Σε μια φαρδιά πιατέλα για σαλάτα ανακατεύουμε τα φύλλα των χορταρικών με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και το σκουμπρί. !Για τη σος: Σε ένα βαζάκι ή σε ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, το αλάτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Κουνάμε ζωηρά το βαζάκι για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και προσθέτουμε, εάν θέλουμε, ελάχιστο χοντρό αλάτι.