Σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και μήλα
Υλικά
- 1 λόλα ρόσα
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 1 μικρή σγουρή σαλάτα (αντιδάκια)
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια σπασμένα και καβουρντισμένα
- 2 μήλα σε φέτες (κομμένες σαν βεντάλια)
- 200 γραμμάρια τυρί πεκορίνο (κομμένο σε λωρίδες)
Για το ντρέσινγκ:
- 125 ml ελαιόλαδο
- 3–4 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού κόκκινο ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Πλένετε τις σαλάτες και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε με το χέρι. Αναμειγνύετε τα υλικά του ντρέσινγκ. Σερβίρετε τις σαλάτες σε ένα πιάτο, ρίχνετε τα καρύδια και τα αναμειγνύετε. Τοποθετείτε τα μήλα γύρω, γύρω κομμένα σαν βεντάλια. Σερβίρετε το πεκορίνο στη μέση της σαλάτας, την περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.