Σαλάτα με μπέικον και ξίδι μπαλσάμικο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα με μπέικον και ξίδι μπαλσάμικο

Υλικά

  • 1 σαλάτα φριζέ
  • 1 τρυφερό μικρό μαρούλι ή σαλάτα
  • 200 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 23 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες ψωμί για τοστ όχι πολύ φρέσκο
  • 2/3 του φλιτζάνια λάδι
  • 34 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • λίγο ανθότυρο κομματιασμένο
  • πιπέρι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, χωρίζετε τις δύο σαλάτες από τα φύλλα τους και τα πλένετε σε σουρωτήρι πολύ καλά. Κατόπι στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Αφαιρείτε την κόρες από τις φέτες του ψωμιού και τις κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι δύο κουταλιές σούπας λάδι και ρίχνετε μια σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, καθαρισμένη. Την τηγανίζετε 1′, τη βγάζετε και ρίχνετε κομματάκια του ψωμιού. Τα τηγανίζετε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνετε στη σαλάτα με το ανθότυρο και τα κρεμμυδάκια. Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το σκόρδο και το μπαλσάμικο ξίδι. Τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη τους κύβους μπέικον και τους προσθέτετε στη σαλάτα. Περιχύνετε με το λαδόξιδο και πασπαλίζετε με πιπέρι χοντροκομμένο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης