Σαλάτα με φασόλια και σύγλινο
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 1 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 12 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 2 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 100 γραμμάρια σύγλινο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- ½ κουταλιές γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
- 1/4 του φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- ελαιόλαδο
- ξίδι
Εκτέλεση
- Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι. Τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τη ρόκα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το σύγλινο. Ανακατεύετε το χυμό του πορτοκαλιού με 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο, 1 κουταλιές σούπας ξίδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα φασόλια, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις λιαστές, τη ρόκα και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε τη σαλάτα με τις ψημένες φέτες του ψωμιού.