Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι. Τις ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τη ρόκα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το σύγλινο. Ανακατεύετε το χυμό του πορτοκαλιού με 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο, 1 κουταλιές σούπας ξίδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα φασόλια, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις λιαστές, τη ρόκα και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε τη σαλάτα με τις ψημένες φέτες του ψωμιού.