Σαλάτα με φασόλια κόκκινα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα με φασόλια κόκκινα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φασόλια κόκκινα μικρά κονσέρβας
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα στα τέσσερα
  • 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, κομμένες σε φετούλες
  • 150 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομματάκι
  • 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 σαλάτα σγουρή
  • 2 φέτες ψωμί για τοστ (όχι πολύ φρέσκο
  • 23 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα με γεύση απαλή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Καθαρίζετε τη σαλάτα χωρίζετε τα φύλλα της και τα πλένετε πολύ καλά. Κατόπιν τα στεγνώνετε και τα στρώνετε σε πιατέλα μεγάλη. Σκορπίζετε από πάνω τα φασόλια, πράσινες ελιές, το σέλινο, το κρεμμύδι και τους κύβους του τυριού. Ανάμεσα βάζετε φετούλες ντομάτας και τα αυγά. Σε μικρό μίξερ βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περιχύνετε τη σαλάτα και τη σερβίρετε.
  2. Την τελευταία στιγμή τρίβετε τις φέτες ψωμιού με λίγο σκόρδο, τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις φρυγανίζετε. Τις κόβετε σε τριγωνάκια και τις σερβίρετε μέσα στη σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης