Η σαλάτα με φιογκάκια και φασολάκια είναι μια δροσερή και χορταστική επιλογή για το καλοκαίρι. Συνδυάζει τα ζυμαρικά με τα φασολάκια, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
PrintΣαλάτα με φιογκάκια και φασολάκια
Μια ιδιαίτερη συνταγή σήμερα για σαλάτα ζυμαρικών με φασολάκια και φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο είδος. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και Καλή Επιτυχία!
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)
- 200 γραμμάρια πράσινα φασολάκια (κατεψυγμένα)
- 2 ντομάτες
- 1 αβοκάντο
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού
- ελαιόλαδο
- ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε νερό στο βραστήρα, το ρίχνετε στην κατσαρόλα, αλατίζετε και βράζετε τις φαρφάλες μαζί με τα φασολάκια για 10 λεπτά.
- Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε στη μέση, Βγάζετε το κουκούτσι και το ψιλοκόβετε. Το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
- Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε σε ένα μπολ το αβοκάντο, τις ντομάτες, 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο. Αλατίζετε και ανακατεύετε.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με το αβοκάντο και τις ντομάτες. Σερβίρετε με τα φύλλα του βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ιταλική