σαλάτα με γαλοπούλα και αβοκάντο
Υλικά
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 μεγάλες φέτες άσπρο ψωμί, κομμένες σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 100 γραμμάρια χοντρές φέτες μπέικον,κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 350 γραμμάρια κρύα βραστή γαλοπούλα
- 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
- 50 γραμμάρια καρύδια
- 200 γραμμάρια φύλλα σαλάτας
Για το ντρέσινγκ:
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι από κρασί
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τηγανίζετε το ψωμί μέχρι να ροδίσει. προσθέτετε και το σκόρδο για λίγο. βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί. βάζετε στο τηγάνι τώρα το μπέικον να ροδίσει και αυτό.το βάζετε και αυτό στο χαρτί να στραγγίζει. ανακατεύετε τώρα όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:χτυπάτε σε βάζο καλά όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε την σαλάτα