Σαλάτα με γαρίδες και κόκκινη πιπεριά
Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 250 γραμμάρια αντίδια (τα τρυφερά φύλλα)
- 100 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 150 γραμμάρια γαριδούλες καθαρισμένες
Για τη σάλτσα
- 1 1/2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από
- 1 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Τα κόβετε με ένα μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζετε μέσα σε μεγάλο μπολ (εκτός από τον άνηθο). Από πάνω ρίχνετε τις γαριδούλες και τέλος τον άνηθο. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.