Σαλάτα με κοτόπουλο και αγκινάρες
Υλικά
- 2 βραστά ή ψητά στήθη από κοτόπουλο, περ. από 180 γραμμάρια
- 1 κονσέρβα αγκιναρούλες
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μικρό κουτί κρεμ-φρες
- 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1–2 κουταλιές σούπας ξύδι
- άσπρο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε λεπτές φέτες όπως και τις στραγγισμένες αγκινάρες. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση, τις πλένετε, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε τον μαϊντανό και στον στεγνώνετε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε όπως και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα σερβίρετε σε μπολ. Χτυπάτε την κρεμ-φρες, τη μαγιονέζα, το λάδι και το ξύδι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν και περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα χωρίς να την ανακατέψετε. Θα την ανακατέψετε αφού σερβίρετε την πρώτη μερίδα.
Notes
Για τη σαλάτα αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια από κοτόπουλο ψητό ή άλλο πουλερικό που σας έχει περισσέψει. Ταιριάζει και με γαλοπούλα ψητή.