Σαλάτα με λάχανο και μήλο
Υλικά
- 1 μικρό άσπρο λάχανο, περ. 600 γραμμάρια
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού κύμινο
- 2 ξινόμηλα
- 4 κουταλιές σούπας κρεμ-φρές
- 1 κουταλιές σούπας σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας σούπας λάδι
- λίγη ζάχαρη
- μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας σούπας μουστάρδα σε κόκκους
Εκτέλεση
- Κόβετε το λάχανο στη μέση, αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα. Τρίβετε το λάχανο, αφήνετε τα κοτσάνια. Το βάζετε σε μπολ, προσθέτετε αλάτι και κύμινο και τ’ αφήνετε 10 λεπτά να τραβήξει. Μετά το στύβετε. Τ’ αφήνετε άλλα 10 λεπτά και μετά πάλι το στύβετε, ώσπου να μαλακώσει τελείως. Το σουρώνετε από το νερό που αφήνει, χωρίς όμως αυτό να το πετάτε. Πλένετε τα μήλα, τα κόβετε στα οκτώ, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2 χ/οστών. Ανακατεύετε την κρεμ-φρες με το χυμό λεμονιού και το λάδι, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα, προσθέτετε τη ζάχαρη, πιπέρι και τον χυμό από το λάχανο. Ανακατεύετε το λάχανο με τη σάλτσα και τα μήλα και την αφήνετε άλλα 10 λεπτά να τραβήξει. Μετά προσθέτετε αν θέλετε λίγο ακόμα χυμό λάχανου. Στο μεταξύ καβουρντίζετε τη μουστάρδα στο τηγάνι χωρίς βούτυρο. Σερβίρετε το λάχανο σε σαλατιέρα και πασπαλίζετε με τους κόκκους μουστάρδας.