Σαλάτα με μαρούλι και αχλάδι
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 μαρούλι
- 1 ραντίτσιο (μαρούλι κατσαρό)
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 2 αχλάδια
- 4 καρυδόψιχες ολόκληρες
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σος:
- κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- κουταλιές σούπας ξίδι
- ½ κουταλιές γλυκού μέλι
- Καθαρίζετε το μαρούλι και το ραντίτσιο από τα εξωτερικά φύλλα, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα φύλλα από το μαρούλι, το ραντίτσιο, τη ρόκα και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα αλείφετε με το χυμό λεμονιού και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα προσθέτετε στη σαλάτα και την πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και το μέλι, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και τη σερβίρετε.