Σαλάτα με μαρούλι και αχλάδι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα με μαρούλι και αχλάδι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 μαρούλι
  • 1 ραντίτσιο (μαρούλι κατσαρό)
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 2 αχλάδια
  • 4 καρυδόψιχες ολόκληρες
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σος:

  1. κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  2. κουταλιές σούπας ξίδι
  3. ½ κουταλιές γλυκού μέλι
  4. Καθαρίζετε το μαρούλι και το ραντίτσιο από τα εξωτερικά φύλλα, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα φύλλα από το μαρούλι, το ραντίτσιο, τη ρόκα και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα αλείφετε με το χυμό λεμονιού και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα προσθέτετε στη σαλάτα και την πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και το μέλι, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply