Σαλάτα με Μοσχάρι και Σάλτσα Πέστο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα με Μοσχάρι και Σάλτσα Πέστο

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια κομμένα σε λωρίδες
  • 1/3 φλιτζάνια πέστο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 350 γραμμάρια ρόκα
  • 250 γραμμάρια μικρές ντοματούλες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο με βασιλικό,επιπλέον
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,επιπλέον
  • 1/3 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 3 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατώστε το κρέας με τη σάλτσα πέστο και το σκόρδο.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μείγμα και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει το κρέας. Βάλτε το μείγμα σ’ ένα μπολ κι αφού σοτάρετε τις πιπεριές, στο ίδιο τηγάνι, ρίξτε τες κι αυτές στο μπολ.
  3. Στη συνέχεια, προσθέστε την ρόκα και τις ντοματούλες. Ανακατώστε καλά το υπόλοιπο πέστο, το υπόλοιπο λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες και περιχύστε τη σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply