Σαλάτα με ντομάτα και λαχανικά
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 4 ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 1 πράσινη σαλάτα λόλα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10–12 ελιές μαύρες
- 2 κουταλιές σούπας σουπ. κάππαρη
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 2–3 κουταλιές σούπας φυλλαράκια μαϊντανού
- 2 φέτες μαύρο ψωμί σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο !Για το τηγάνι
Για τη βινεγκρέτ:
- 6. κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας σουπ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιές γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθιά σουπιέρα ανακατεύετε όλα τα λαχανικά. Τσιγαρίζετε το ψωμί και το σκόρδο με λίγο λάδι σε τηγανάκι. Χτυπάτε στο σέικερ την βινεγκρέτ και περιχύνετε την σαλάτα. Από πάνω βάζετε τα κρουτόν.