Σαλάτα με ντοματάκια, ελιές και μανιτάρια πορτσίνι
Υλικά
- 250 γραμμάρια Ντοματίνια.
- 250 γραμμάρια ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσι)
- 100 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα.
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τα σουρώνετε. Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε λίγα λίγα για μερικά λεπτά. Τα
- βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
- Προσθέτετε τις ελιές στο λάδι που σοτάρατε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις διατηρείτε ζεστές μαζί με τα μανιτάρια.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε σαλατιέρα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε
- αμέσως με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.