Σαλάτα με Παντσέτα, Παρμεζάνα και Σπανάκι
Υλικά
- 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια λεπτές φέτες παντσέτα ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φέτες άσπρο ψωμί
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- 400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, Σοτάρετε το κρεμμύδι και την παντσέτα μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και κόψτε το σε κομματάκια 2 εκ. Βάλτε τα σ’ ένα μπολ με το σκόρδο και μια κουταλιές σούπας λάδι και ανακατώστε τα καλά. Ζεστάνετε άλλη μια κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα τηγάνι και βάλτε το ψωμί να σοταριστεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, Στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί. Με ένα εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών ξυστέ το τυρί. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάλτε το σπανάκι, τα κρουτόν και το μείγμα της παντσέτας. Περιχύστε τα με το υπόλοιπο λάδι και το ξίδι, ανακατώστε καλά και πασπαλίστε με το τυρί.