Σαλάτα με παντζάρια και γκρέιπ-φρουτ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 παντζάρια βρασμένα
- 1 μικρό γκρέιπ-φρουτ κόκκινο
- 1 μικρό γκρέιπ-φρουτ κίτρινο
- 100 γραμμάρια σπανάκι μικρό,τρυφερό
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας πετιμέζι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζετε τα γκρέιπ-φρουτ και τα χωρίζετε σε φέτες. Κρατάτε δύο φέτες από το κόκκινο γκρέιπ-φρουτ και δύο από το κίτρινο. Αφαιρείτε τη μεμβράνη που καλύπτει τις υπόλοιπες φέτες. Πλένετε καλά το σπανάκι και το στραγγίζετε. Κόβετε τα γκρέιπ-φρουτ σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη με τα παντζάρια και το σπανάκι. Στύβετε το γκρέιπ-φρουτ που κρατήσατε και ρίχνετε το χυμό στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, το πετιμέζι και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε, βάζετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
- Μπορείτε να ψήσετε τα παντζάρια στο φούρνο, αφού πρώτα τα τυλίξετε σε λαδόχαρτο.