Σαλάτα με πιπεριές και ντρέσιγκ με κρέμ- φρές
Υλικά
- 2 πράσινες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή πράσινη σαλάτα
- 50 γραμμάρια τυρί φέτα
- 200 γραμμάρια κρέμ-φρές
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας βύσσινα κονσέρβας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβετε τις πιπεριές, τις πλένετε και αφαιρείτε τους σπόρους. Μετά τις κόβετε οριζόντια σε λεπτές λουρίδες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε οριζόντια σε φέτες. Καθαρίζετε τη σαλάτα, την πλένετε, στεγνώνετε τα φύλλα και τα στρώνετε στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε την πιπεριά και τα κρεμμύδια και σερβίρετε το μείγμα πάνω στη σαλάτα. Τρίβετε τη φέτα, την ανακατεύετε με την κρεμ-φρές. Ανακατεύετε το σκόρδο με το ντρέσινγκ. Προσθέτετε αλάτι και περιχύνετε μ’ αυτό τη σαλάτα. Γαρνίρετε με τα στραγγισμένα βύσσινα. Η σαλάτα ταιριάζει με πικάντικα σουβλάκια και με ψητό ψάρι. Σερβίρεται όμως και με πικάντικο κρέας ψητό.