σαλάτα με πιπεριές και ρόκα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

σαλάτα με πιπεριές και ρόκα

Υλικά

  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση χωρίς τους σπόρους
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στη μέση χωρίς τους σπόρους
  • 1 μικρό αγγούρι σε μπαστουνάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια ντοματούλες τσέρι κομμένες στα δύο
  • 100 γραμμάρια ρόκα

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασόξιδο
  • ½ κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε για 30 λεπτά.
  2. Βάζετε σε σακουλάκι κουζίνας και αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν. Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες.
  3. Βάζετε τις πιπεριές σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:

  1. Βάζετε σε μικρό μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και Αλατοπιπερώνετε Χτυπάτε να γίνουν ομοιογενές μίγμα και προσθέτετε σιγά – σιγά χτυπώντας συνέχεια το ελαιόλαδο ώσπου να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης