σαλάτα με πιπεριές και ρόκα
Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση χωρίς τους σπόρους
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στη μέση χωρίς τους σπόρους
- 1 μικρό αγγούρι σε μπαστουνάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ντοματούλες τσέρι κομμένες στα δύο
- 100 γραμμάρια ρόκα
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασόξιδο
- ½ κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε για 30 λεπτά.
- Βάζετε σε σακουλάκι κουζίνας και αφήνετε για μερικά λεπτά να κρυώσουν. Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες.
- Βάζετε τις πιπεριές σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε με το ντρέσινγκ.
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:
- Βάζετε σε μικρό μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και Αλατοπιπερώνετε Χτυπάτε να γίνουν ομοιογενές μίγμα και προσθέτετε σιγά – σιγά χτυπώντας συνέχεια το ελαιόλαδο ώσπου να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.