Σαλάτα με προσούτο και πιπεριές.
Για τέσσερα άτομα, 455 θερμίδες η μερίδα.
Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 225 γραμμάριαριγκατόνι
- 225 γραμμάριαμοτσαρέλα
- 150 γραμμάριαπροσούτο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόψτε στη μέση δύο κόκκινες, δύο πράσινες και δύο κίτρινες πιπεριές. Αφαιρέστε τα σπόρια και ψήστε τις στο φούρνο (πάνω σε λαδόκολλα) με τις σκελίδες σκόρδο, στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, βράστε τα ριγκατόνι, τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο, και ανακατέψτε τα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το προσούτο,το τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους, τις κουταλιές σούπας λάδι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό. Ψιλοκόψτε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου, κόψτε τις ψημένες πιπεριές και ανακατέψτε τα με τα μακαρόνια. Αλατοπιπερώστε.