Σαλάτα με ψητά καλαμαράκια και πιπεριές
για 4 μερίδες
Υλικά
- 400 γραμμάρια φρέσκα καλαμαράκια
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 3 κίτρινες πιπεριές
- 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα και το ντρέσιννκ:
- κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- κουταλιές σούπας λευκό κρασί
- κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλιές γλυκού τριμμένο ξερό
- κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι (ή 1 κουταλιές γλυκού ξερά)
- κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένο
- κουταλιές σούπας μουσταρδα
- ½ κουταλιές γλυκού αλάτι
- Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τα καλαμαράκια. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά !Για τη μαρινάδα και κρατάτε το 1/3 της ποσότητας για να το χρησιμοποιήσετε σαν ντρέσινγκ αργότερα. Ανακατεύετε τα καλαμαράκια με τη μαρινάδα και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Κόβετε σε τέταρτα τα λεμόνια. Ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ τις πιπεριές, τα καλαμαράκια και τα λεμόνια. (Ο χυμός των λεμονιών αποκτά μ’ αυτόν τον τρόπο μια πιο βαθιά καραμελωμένη γεύση.) Στρώνετε σε ένα πιάτο τη ρόκα, Βάζετε επάνω τα καλαμαράκια, τις πιπεριές και τα λεμόνια και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.