Σαλάτα με ρύζι και πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα με ρύζι και πιπεριές

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3 φιλέτα αντσούγιας
  • 2 κλωνάρια βασιλικό ή θυμάρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαραθούν. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε λωρίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζετε αλ ντέντε, το σουρώνετε και το ρίχνετε στη λεκάνη. Κόβετε τις αντσούγιες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτετε στη λεκάνη, μαζί με το βασιλικό. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και τη σερβίρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζοντας με πιπέρι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης