Σαλάτα με ρύζι και πιπεριές
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 3 φιλέτα αντσούγιας
- 2 κλωνάρια βασιλικό ή θυμάρι
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαραθούν. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε λωρίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζετε αλ ντέντε, το σουρώνετε και το ρίχνετε στη λεκάνη. Κόβετε τις αντσούγιες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτετε στη λεκάνη, μαζί με το βασιλικό. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και τη σερβίρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζοντας με πιπέρι.