Σαλάτα με σπανάκι και πεκορίνο
Υλικά
- 200 γραμμάρια σπανάκι
- 1 πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια πεκορίνο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει. Καθαρίζετε το πορτοκάλι, το χωρίζετε σε φέτες και τις κόβετε στα δύο, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τη μεμβράνη. Κόβετε το πεκορίνο σε λεπτές φέτες.
- Κόβετε το σπανάκι στα τρία και το βάζετε σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το πορτοκάλι και το τυρί. Βάζετε σε μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και τα χτυπάτε. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά και τη σερβίρετε.