Η σαλάτα με τόνο και φασόλια είναι μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή που είναι ιδανική για το καλοκαίρι. Είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη στην παρασκευή της, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή σνακ.
PrintΣαλάτα με τόνο και φασόλια.
Κάτι ελαφρύ που σας προτείνουμε για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με απλή αλλά γρήγορη και προπαντών, νόστιμη σαλάτα με τόνο και φασόλια. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και Καλή επιτυχία!
- Total Time: 15 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνος σε άλμη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 κονσέρβα φασόλια ξερά σε άλμη, ξεπλυμένα με νερό και στραγγισμένα
- μαρούλι για το σερβίρισμα
- για το ντρέσινγκ:
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι από κρασί
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και λιωμένη.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύετε. προσθέτετε τα φασόλια και τα κρεμμύδια. ανακατεύεται όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνετε την σαλάτα. σε τέσσερα πιάτα βάζετε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε την σαλάτα πάνω τους.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ανάμειξη
- Cuisine: Ελληνική