Σαλάτα με τυρί και αρωματικά
Υλικά
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 πράσινη σαλάτα
- 1/2 σέλινο
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα με σκόρδο -ρίγανη
- δυόσμο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας τσέρυ
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 6 κοτσανάκια άνηθο
- 4 κοτσανάκια μαϊντανό.
Εκτέλεση
- Κόβετε το τυρί σε κύβους 1 εκ. Χωρίζετε τα φύλλα της σαλάτας, τα πλένετε και τα στεγνώνετε. Μοιράζετε το σέλινο σε μακρόστενα κομμάτια, το πλένετε και το στεγνώνετε, το κόβετε σε φέτες πάχους 5 χ/στών. Χοντροκόβετε τα φύλλα σέλινου. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βάζετε σε μπολ. Ανακατεύετε το ξύδι και τη μουστάρδα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το τσέρι και το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη σάλτσα. Πλένετε τον άνηθο και το μαϊντανό, τα στεγνώνετε και τα κόβετε. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τ’ αρωματικά και άνηθο και μαϊντανό.