Σαλάτα με βραστά λαχανικά
Υλικά
- 1/2 κιλό βλίτα
- 3 κολοκυθάκια
- 2 πατάτες
- 2 παντζάρια
- 250 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 5 ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
- 5 ελιές γεμιστές με αμύγδαλο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα βλίτα και τα λαχανικά. Τα βράζετε χωριστά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
- Στρώνετε σε μια πιατέλα με τη σειρά τα Βλίτα, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα παντζάρια κομμένα σε ροδέλες. Γαρνίρετε με τις ελιές, τα καρότα και την κάππαρη. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα.