Σαλάτα με ζαμπόν και αυγό
Υλικά
- 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 250 γραμμάρια Ζαμπόν
- 400 γραμμάρια Ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 4 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού σάλτσας worcester
- 6 κουταλιές σούπας λάδι από φυστίκι αράπικο
- Αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τ’ αυγά και κόβετε 2 απ’ αυτά στη μέση. Βγάζετε τον κρόκο και τον βάζετε στην άκρη. Κόβετε το ασπράδι και τα υπόλοιπα αυγά, κόβετε το ζαμπόν σε κύβους. Περιχύνετε τις ντομάτες με βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε στα τέσσερα, απομακρύνετε τα κοτσάνια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε λουρίδες. Κόβετε κατά μήκος τις πιπεριές, τις πλένετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε λεπτές λουρίδες. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τ’ ανακατεύετε όλα σ’ ένα μπολ. Ετοιμάζετε τη σάλτσα με το ξύδι, με τη σάλτσα worcester και με το λάδι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε μ’ αυτήν τη σάλτσα και την ανακατεύετε. Βάζετε τη σαλάτα σε μπολ. Περνάτε τον κρόκο από τη σήτα. Γαρνίρετε τη σάλτσα με πράσινα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.