σαλάτα με ζυμαρικά και σολομό
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 300 γραμμάρια φιογκάκια ή άλλα ζυμαρικά με κοντό σχήμα
- 200 γραμμάρια σολομό κονσέρβα, στραγγισμένο και κομματιασμένο
- 200 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική
- το χυμό 1 λεμονιού
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε χωριστά τα καρότα 20′ και τα φασολάκια 10′ και τα στραγγίζετε καλά, Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε και αυτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά και προσθέτετε τα καρότα και τα φασολάκια. Κατόπιν προσθέτετε το σολομό, τα κρεμμυδάκια, την κάππαρη, τις ελιές και τον άνηθο (προαιρετικά). Ανακατεύετε καλά. Σε μικρό μπλέντερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και τη μαγιονέζα και χτυπάτε μέχρις ότου τα υλικά ομογε¬νοποιηθούν. Περιχύνετε την σαλάτα και την ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με πιπέρι και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι η στιγμή που θα τη σερβίρετε.