σαλάτα Μεξικάνικη
Υλικά
- 450 γραμμάρια ξερά κόκκινα φασόλια
- 225 γραμμάρια ψιλοκομμένο σέλερι
- 2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού μέλι
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- 2 πράσινα λεμόνια, το χυμό τους
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 8 μεγάλες φέτες μπέικον,ψιλοκομμένες
- 1 μαρούλι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βάλτε σε κατσαρόλα τα φασόλια και σκεπαστέ τα με ζεστό νερό. Αφήστε να βράσουν για 3 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για μια ώρα. Σουρώστε τα, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και σκεπαστέ τα με βραστό νερό. Αφήστε τα να σιγοβράζουν για 1 1/2 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε το σέλερι. Σουρώστε τα. Ανακατέψτε τις πιπερίτσες, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το λάδι και περιχύστε τα φασόλια με το μίγμα. Τσιγαρίστε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό και να χάσει όλο του το λίπος. Προσθέστε το στα φασόλια. Καλύψτε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας σαλατιέρας με τα φύλλα του μαρουλιού, βάλτε τα φασόλια και διακοσμήστε με τις ροδέλες του κρεμμυδιού.