Σαλάτα ντοματίνια με βινεγκρέτ
Υλικά
- 16 ντοματίνια
- 12 μοτσαρελάκια (μποκοντσίνι)
- 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
- 6 ελιές χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Για τη Βινεγκρέτ:
- /4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- /2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- κουταλιές γλυκού πολτός από μαύρες ελιές
- αλάτι
- Ξεπλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα και την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα μπολ με τα μοτσαρελάκια και τις ελιές. Ανακατεύετε ξεχωριστά το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, το βασιλικό, τον πολτό ελιάς και λίγο αλάτι. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα σαλατικά και τα ανακατεύετε. Βάζετε από μία φέτα ψωμιού στα πιάτα και σερβίρετε.