Σαλάτα παντζάρι με βινεγκρέτ
Υλικά
- 2 παντζάρια
- 7–8 φέτες έμμενταλ πολύ λεπτές
- 5–6 ραπανάκια
Για τη βινεγκρέτ:
- 4 κουταλιές σούπας λάδι ελιάς
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- λίγα φύλλα σχοινόπρασο ψιλοκομμένα
- στη μύτη από το κουταλιές γλυκού αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά με την βινεγκρέτ να ενωθούν. Μοιράζουμε τις φέτες των παντζαριών σε πιάτα,βάζουμε φέτες τυριού και ροδέλες ραπανιών. Περιχύνουμε με την σος και σερβίρουμε. Για να κόψουμε πολύ λεπτές φέιες από ολόκληρο κομμάτι έμμενταλ, χρησιμοποιούμε to εργαλείο που ξεφλουδίζουμε χα καρότα.