Σαλάτα παντζάρια με σκορδαλιά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα παντζάρια με σκορδαλιά

Υλικά

  • 4 Βολβούς από παντζάρια
  • 4 πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια ξίδι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες και τα παντζάρια, τα βράζετε χωριστά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, και τα ξεφλουδίζετε. Κόβετε τα παντζάρια σε φέτες, τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα πασπαλίζετε με αλάτι και ρίχνετε το μισό ξίδι.
  2. Λιώνετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το σκόρδο με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε, ρίχνοντας εναλλάξ λίγο λάδι, το υπόλοιπο ξίδι και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο ξίδι και αλάτι.
  3. Στραγγίζετε τα παντζάρια, στρώνετε τα μισά σε σαλατιέρα, απλώνετε τη σκορδαλιά και από πάνω τα υπόλοιπα παντζάρια. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης