Πλένετε τις πατάτες και τα παντζάρια, τα βράζετε χωριστά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, και τα ξεφλουδίζετε. Κόβετε τα παντζάρια σε φέτες, τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα πασπαλίζετε με αλάτι και ρίχνετε το μισό ξίδι.
Λιώνετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το σκόρδο με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε, ρίχνοντας εναλλάξ λίγο λάδι, το υπόλοιπο ξίδι και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο ξίδι και αλάτι.
Στραγγίζετε τα παντζάρια, στρώνετε τα μισά σε σαλατιέρα, απλώνετε τη σκορδαλιά και από πάνω τα υπόλοιπα παντζάρια. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.