Σαλάτα πικάντ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα πικάντ

Υλικά

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/2 κούπα αρακά
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 μεγάλα αγγουράκια τουρσί
  • 1 στιμμένο λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την πατάτα και το καρότο και αφού κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε.
  2. Προσθέτουμε και το βρασμένο αρακά και το ψιλοκομμένο τουρσί. Σε ένα μπολ ξεχωριστά ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το σκόρδο και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε, έπειτα, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι. Στολίζουμε με μαρουλόφυλλα, ελιές και ντομάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply