φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια, κομμένες
1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας, Προσθέστε τις πιπεριές και τις ντομάτες και σιγοβράστε τα σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές (περίπου 30 λεπτά) ανακατώνοντας κάθε τόσο. Προσθέστε το κρασί και τις ελιές και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να εξατμιστεί το υγρό (περίπου 5 λεπτά). Πασπαλίστε από πάνω το μαϊντανό. Η πιπεράτη σερβίρεται ζεστή ή κρύα.