Σαλάτα πορτοκαλιού με κάρδαμο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα πορτοκαλιού με κάρδαμο

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • ξύδι
  • αλάτι
  • 4 ζουμερά πορτοκάλια
  • 100 γραμμάρια κάρδαμο φρέσκο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού τριμμένο μπαχάρι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το ζεματάτε για 10 δευτερόλεπτα σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αρκετό ξύδι και αλάτι, μετά το ξεπλένετε με κρύο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει καλά. Καθαρίζετε τα πορτοκάλια σαν μήλα αφαιρώντας προσεχτικά και τη μεμβράνη, χωρίς να χαλάσει το σχήμα κάθε φέτας. Καθαρίζετε το κάρδαμο, το πλένετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Ανακατεύετε τις φέτες πορτοκαλιού, τις ροδέλες κρεμμυδιού, το κάρδαμο και το μπαχάρι. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, μετά προσθέτετε σιγά σιγά λάδι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και την ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως. Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος.
  2. Το κάρδαμο με τα μεγάλα φύλλα είναι ανθόκηπου και υπάρχει και το καλοκαίρι. Το άγριο κάρδαμο έχει πολύ πιο έντονη γεύση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply