Σαλάτα πράσινη με καπνιστό σολομό
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 200 γραμμάρια σολομός καπνιστός σε φέτες
- 1 σαλάτα λόλα ρόσα
- 1 σαλάτα λόλα γκριν
- 1 σαλάτα γαλλική
Για το κονφί εσπεριδσειδών:
- 30 γραμμάρια αλάτι
- 500 ml νερό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 γκρέιπ-φρουτ
- 1 λεμονάκι λάιμ
- 1 πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιές γλυκού πράσινο Ταμπάσκο
Για τη μους ντομάτας:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 ντομάτες μεγάλες αποφλοιωμένες
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα λαχανικά, τα κόβετε με το χέρι και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Καθαρίζετε τα εσπεριδσειδή από τις φλούδες και την άσπρη εσωτερική μεμβράνη. Βράζετε το σιρόπι (μισό νερό, μισό ζάχαρη) και ρίχνετε μέσα τα εσπεριδσειδή όπως τα κόψατε. Τα βράζετε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Καθαρίζετε τις ντομάτες, αφήνετε μόνο τη σάρκα τους και την κόβετε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και όταν γίνει σαντιγί προσθέτετε τα κομματάκια της ντομάτας και τα αναμιγνύετε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα (μους). Προσθέτετε και πιπέρι καγιέν για χρώμα και άρωμα.
- Απλώνετε τις φέτες του σολομού σε κάθε πιάτο. Πάνω από το σολομό σερβίρετε τις σαλάτες. Ρίχνετε το κονφί των εσπεριδσειδών πάνω από τις σαλάτες και σερβίρετε τη μους σε μικρές κουταλιές σούπας